Tips om je eerste dating gesprek gaande te houden

Tips om je eerste dating gesprek gaande te houden

4 januari 2021

Het is absoluut niet prettig op een eerste date te zijn en de conversatie tussen jullie maar niet op gang te krijgen met als gevolg ongemakkelijke momenten van stilte. Het is een soort ervaring, dat zo ongemakkelijk is, dat je elke keer gestrest kunt raken als je ermee instemt uit te gaan met een nieuw iemand. Aan de andere kant kunnen eerste dates geweldig zijn als het gesprek non-stop eindigt en je elkaar interessant, grappig en verbonden vindt.

Je vermogen om het gesprek op gang te brengen en gaande te houden kan het verschil uitmaken of het bij een date blijft of als er meerdere zullen volgen. In dit artikel krijg je een aantal tips voorgeschoteld om die sluizen te openen, zodat jij en je eerste date echt een goede kans hebben om een connectie te maken. 

Bereid je voor op het gesprek 

Lees over actuele gebeurtenissen vóór de datum. Een van de beste manieren om een ​​interessant gesprek te beginnen, is door te praten over wat er gaande is in de wereld. Of het nu gaat om het laatste nieuws, een populaire nieuwe film of zelfs de nieuwste Apple-gadget op de markt, praten over het nieuws is niet alleen stimulerend, maar het is ook een geweldige manier om iemand te leren kennen.

Stel veel vragen 

Een simpele vuistregel is: als je niet weet wat je naast je date moet zeggen, stel hem of haar dan gewoon een vraag over zichzelf. Het zal je gegarandeerd een gesprek opleveren. Er is nog nooit iemand geweest, die het moeilijk vond om over zichzelf te praten. Je kunt bijvoorbeeld de volgende vragen stellen: "Waar ben je opgegroeid?" "Waar heb je de middelbare school gevolgd?" "Vertel iets over je werk." "Wat doe je graag in het weekend?"

Geef commentaar op zijn of haar uiterlijk. 'Ik vind je das heel mooi. Waar heb je het vandaan?” of een opmerking als: "Je haar ziet er heel mooi uit", zou kunnen leiden tot een verhaal over hoe ze het net heeft laten knippen en het zelden zo kort draagt.

Wees open en eerlijk

Het is niet erg om iets te zeggen als: "Ik heb niet veel dates gehad en dit is nieuw voor me ... dus ik ben een beetje nerveus." Open en eerlijk zijn stelt iedereen op zijn gemak. Luister naar wat je date zegt. Ben je ooit op een date geweest, hem of haar een vraag gesteld, en je bent zo nerveus, dat je geest in miljoenen richtingen gaat en je uiteindelijk niet echt naar zijn of haar antwoord luistert? Probeer toch om twee redenen aandacht te schenken aan wat je date zegt. Ten eerste is het belangrijk omdat je de persoon leert kennen en twee, als je luistert, zul je hoogstwaarschijnlijk vervolgvragen hebben, die tot meer conversatie zullen leiden.

Probeer (natuurlijk) te lachen 

Op een eerste date is het raadzaam om te lachen. Hoe doe je dat? Wees niet bang om jezelf voor de gek te houden, dingen luchtig te houden, grappen te vertellen of gewoon op een grappige manier eerlijk te zijn. Lachen maakt mensen aantrekkelijker en is vaak de vonk om het gesprek naar een hoger niveau te tillen.

Bezoek 30Pluscontacten

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden