Do's and Don'ts: Daten op je dertigste

Do's and Don'ts: Daten op je dertigste

21 november 2019

Als je 30 jaar of ouder bent, dan kan daten een uitdaging zijn. Vooral als je merkt, dat de meeste leeftijdsgenoten al gesettled zijn en tot rust komen. Echter hoeft dit geen ondergang of somberheid voor jouw te betekenen.

Het kan best moeilijk zijn om als dertig jarige te daten, vooral als je merkt, dat iedereen om je heen al in een serieuze relatie zit of als ze al beginnen met het stichten van hun gezin. Het is niet altijd even prettig om het gevoel te hebben, dat je achter blijft met de start van een serieuze relatie. De dertiger jaren zijn gelukkig wel de beste jaren om single te zijn en rustig te daten. Je hebt al wat levenservaring en kan op basis daarvan betere keuzes maken. Je kent jezelf, je weet wat je wilt in een relatie en je bent klaar om het leven te leiden op je eigen manier. Hier zijn een paar dingen om je te helpen het meeste uit dating op jouw leeftijd te halen:

Perfecte timing

Dertig jaar is de perfecte leeftijd om te daten. Je hebt waardevolle levenservaring opgedaan en een beter idee van wat een goede relatie voor jou betekent. En als je een paar relaties hebt gehad die nog niet zijn uitgewerkt, zul je beter in staat zijn om door de wereld van online dating te navigeren en iemand te vinden die je tijd echt waard is.

Ontspan en haast je niet

Het is allemaal goed en wel om een ​​huwelijk en kinderen te willen, maar sta dit niet toe om druk uit te oefenen op je vroege dates. Niets is erger dan een persoon, een goede date, afschrikken omdat je te snel bepaalde dingen wil of verwacht van de persoon met wie je aan het daten bent. Het belangrijkste is om de juiste persoon te vinden; iemand die past in je leven zoals het is, niet zoals het ooit zou kunnen zijn.

Blijf jezelf

Als je in de dertig bent, heb je waarschijnlijk enige tijd doorgebracht als vrijgezel en weet je dat dit niet het einde van de wereld is. Nu kun je je concentreren op jezelf zijn en, als de juiste persoon niet komt, weet je dat de wereld niet zal eindigen. Wees alleen gelukkig met jezelf en je zult des te meer klaar zijn als en wanneer de juiste persoon in je leven komt.

Tijd is kostbaar

De meeste dertig jarigen hebben een druk leven. De een heeft het druk met werken en de andere heeft het druk met eigen projecten naast het werk. Er is dus niet veel tijd om te verliezen. Als je iemand niet meer wilt zien, vertel het hem of haar. Je kunt alle oude dateringsregels vergeten; wacht drie dagen op een sms, vijf op oproep of zeven voordat je elkaar weer ontmoet. Als je geniet van iemands bijzijn, vertel het dan aan hem en spreek af om meer tijd samen door te brengen.

Bezoek 30Pluscontacten

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden