Wat moeten online dating nieuwkomers zeker weten?

Wat moeten online dating nieuwkomers zeker weten?

3 dating tips

4 januari 2021

Hoewel online daten handig en leuk kan zijn, zijn online interacties op veel manieren moeilijker dan ze lijken. Hierdoor is de overgang naar online daten niet altijd zo soepel of ongecompliceerd als mensen denken. In dit artikel komen daarom ‘regels’ of etiquette aan de orde waarmee nieuwkomers op het gebied van daten zich kunnen onderscheiden en met succes online kunnen communiceren. 

Kies de juiste dating site 

Voordat je zelfs maar overweegt om online te daten, is een van de eerste dingen, die je moet doen, ervoor zorgen, dat je weet wat je wilt. Hierdoor kun je het beste online datingplatform kiezen welke in lijn is met je bedoelingen. Hoewel alle platforms geschikt zijn voor de meeste mensen, zijn sommige services beter dan andere om bepaalde soorten verbindingen aan te moedigen. Er zijn dating sites, die gebruiker bijvoorbeeld  helpen bij het vinden van serieuze relaties, terwijl andere sites meestal vrij veelzijdig zijn.  Door de uitgebreide profielafstemming op bepaalde sites kunnen gebruikers bijvoorbeeld zoeken naar serieuzere overeenkomsten als ze dat willen, terwijl ze toch de vrijheid krijgen om iets informelers te zoeken als ze daar de voorkeur aan geven.

Wees niet te gretig

Nieuwkomers op het gebied van online dating zijn misschien enthousiast om dingen op gang te krijgen, maar ze moeten ervoor zorgen, dat ze niet te gretig overkomen, omdat het potentiële matches kan afschrikken. Ongeacht hoe gedetailleerd je profiel is, hoe mooi je foto's eruit zien of hoe hoog je matchpercentages zijn met potentiële matches, je bent niet gegarandeerd van succes. Zelfs als je online een match vindt, moet je weten, dat de online interactie van korte duur kan zijn. Met dat in gedachten is het het beste om berichten te verzenden zonder duidelijke verwachtingen, en als je binnen drie tot vier dagen niets van iemand hoort, moet je verder gaan. Stuur geen vervolgberichten naar mensen die niet of niet meer op je bericht hebben gereageerd.  Houd er ook rekening mee, dat zelfs als iemand op je antwoordt, dit niet noodzakelijkerwijs betekent, dat ze net zo geïnteresseerd zijn in jou als jij, en zelfs als je met succes een antwoord krijgt, kunnen je gesprekken vervagen of nergens toe leiden. 

Concentreer je op de harde details wanneer iemand je een bericht stuurt

Je eerste bericht versturen als online dating kan een echte uitdaging worden. Een advies, dat de meeste online daters krijgen, is ervoor te zorgen, dat ze de profielen van de mensen waarin ze geïnteresseerd zijn, lezen en deze inhoud in hun berichten opnemen. Dit is een solide advies, maar er zijn enkele voorbehouden. Ten eerste is het belangrijk, dat je niet zomaar buitensporig elk detail van iemands profiel vermeldt. In feite is het waarschijnlijk het beste, dat je niet alles meeneemt, dat iemand in zijn profiel vermeldt, vooral niet als het een zeer grondig profiel is, omdat je hierdoor als onoprecht overkomt. Je sterkste boodschap komt waarschijnlijk door je te concentreren op een of twee aspecten van iemands profiel, vooral aspecten, die je misschien gemeen hebt. Het perfecte eerste bericht moet organisch en interessant zijn, terwijl het laat zien, dat je het profiel van de persoon leest en niet alleen reageert op hun foto's, ervan uitgaande, dat je geen datingservice gebruikt, die dergelijke ontmoetingen aanmoedigt. 

Met deze tips moet je zeker al een eindje over weg geholpen zijn bij het vinden van een geschikte online date. 

Bezoek Elite Dating

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden