Hoe een online gesprek gaande te houden

Hoe een online gesprek gaande te houden

16 oktober 2019

Je bent de lastige fase van het eerste contact van online daten gepasseerd. Je hebt het eerste bericht verzonden en antwoord daarop terug gehad. Hoe verder? Hoe kun je het gesprek met de dame of heer waarin je geinteresseerd bent gaande houden? 

Het kan moeilijk zijn om een ​​gesprek gaande te houden met iemand, die je nog NIET kent en die niet tegenover je zit. Je wilt er leuk, interessant en flirterig uitzien, maar ook als serieus, slim en betrouwbaar worden beschouwd, toch?

Dat is nogal een grote taak om te bereiken met slechts een paar berichten heen en weer! En weet je wat het nog moeilijker maakt? Is dat je nog niet weet wat hen drijft - of zelfs als het de moeite waard is om erachter te komen ...

Als je merkt dat je een bericht hebt vastgezet en je wilt wat advies over hoe je een interessant gesprek op gang kunt brengen dat je vertelt of deze persoon het waard is, lees dan verder.

Stel vragen

Vrijwel iedereen praat graag over "numero uno" - dus geef je partner de kans om te gaan kletsen! Lichte vragen stellen is een zekere manier om een ​​gesprek online te houden. Hoe meer ze antwoorden, hoe meer brandstof je hebt voor het gesprek. Nog beter, je hebt zojuist een aantal belangrijke punten gewonnen door hun ego te vleien (zelfs al is het maar een beetje).

Het is ook een goede indicator om te weten of je een waardevolle match hebt gevonden of niet. "Hoezo" zou je jezelf kunnen afvragen? Welnu, als ze je na het stellen van een berg vragen nog steeds niet de basis hebben gevraagd, kun je er vrij zeker van zijn dat ze zich volledig eigen maken en niet in het minst geïnteresseerd zijn om erachter te komen waar je het allemaal over hebt. Dan is het tijd om verder te gaan, de persoon wilt niet meer dan een normaal gesprek. 

Houd het leuk, het is geen sollicitatiegesprek - maak je vraag een beetje eigenzinnig en anders. Op deze manier onderscheid je je van de rest van de "fishies" en krijg je een betere reactie - en vraag alsjeblieft niet iets dat ze al op hun profiel hebben beantwoord.

Flirt een beetje en toch niet al te veel 

Flirten is leuk, maar als je het online doet, moet je er langzamer over zijn dan normaal. Omdat je partner je niet kan zien, of de signalen die je verzendt, kan flirten te vroeg in een online-uitwisseling een enorme turn-off zijn. Begin niet meteen te praten over speelgoed voor volwassenen of stuur haar een 'selfie' in de sportschool, allemaal na de training. 

Ga terug naar de goede oude vragen, in plaats van hem of haar iets saais te vragen, zoals "wat heb je als lunch gegeten?" En geef je vragen een vleugje pit. Vraag "Waarom ben je een kattenmens als iedereen weet dat hondenmensen betere minnaars zijn?" Of op een flirterige manier lachen met hun antwoorden ("Oh, je bent een Star Wars-fan? Ik wed dat je Darth Vader kussenslopen hebt J “).

Zorg ervoor dat je niet overboord gaat. Niets doodt een gesprek vroeg dan wanneer je veels te ver grenzen gaat verleggen (zoals ronduit gemeen of vulgair zijn).

Wees eerlijk

Wanneer je bijna anoniem berichten verstuurt, kan het gemakkelijk zijn om te overdrijven of gewoon te liegen om jezelf er beter uit te laten zien. Doe het niet! Ten eerste, omdat het lastig wordt als je elkaar ooit ontmoet, en ten tweede is het menselijk (en vaak vertederend) om gebreken te hebben - omhels ze en jouw partner ook.

Als je niet trots bent op je lengte, zeg dan: "Ik ben kort, maar wat ik in hoogte tekortkom, maak ik goed in overmoed."

Maak van je fouten een grap waar je allebei om kunt lachen - ze zullen eerder die van hen delen, zodat je geen speciale verrassingen krijgt als je elkaar ontmoet.

Weet wanneer je moet stoppen 

Zelfs als je van de online berichten geniet, duw je geluk niet. Weet wanneer je moet stoppen met het versturen van berichten en wanneer je de gesprekken weer kan oppakken. Daten gaat immers over face-to-face afspreken, hun stem horen, samen drinken, elkaar aanraken en meer. 

Hoe sneller je elkaar ontmoet des te beter. Dit om te voorkomen, dat je alles van elkaar al weet en dat de eerste ontmoeting dan minder interessant is. Jullie beiden moeten nog wat mysterie hebben.Je wilt tenslotte dat je eerste date voelt als een eerste date, niet als een 10e huwelijksverjaardag, toch?

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden