Meest voorkomende fouten bij Online Dating

Meest voorkomende fouten bij Online Dating

17 oktober 2019

De wereld is vrij snel veranderd. Vrijwel alles, onze banen, onze auto's en onze huizen vinden we online. Zo ook de liefde. In feite rapporteert de online datingindustrie nu een jaarlijkse omzet van bijna $ 1,25 miljard. Omdat het zo'n ontluikend fenomeen is, is er een behoorlijk steile leercurve. Voordat je contact opneemt met je potentiele perfecte partner, moet je ervoor zorgen, dat je het op de juiste manier aanpakt. Het vermijden van misstappen kan je een betere kans geven om contact te initiëren, een date te krijgen en hopelijk deze in liefde te zien opbloeien. Lees hier enkele van de meeste gemaakte fouten bij het online daten. 

Upload niet je allerbeste foto 

Mensen zien er niet vaak uit als hun beste foto's. Als je dat doet, geweldig. Als je net als de rest van ons bent, stel je jezelf alleen maar in voor falen als je je beste post. Plaats in de plaats van je beste foto normale, alledaagse foto's van jezelf en vermijd foto's waar het licht je perfect vangt en je die (onrealistische) filmsterlook geeft.

Neem de tijd om ledenprofielen echt te lezen

Mensen steken veel tijd en moeite in het maken van hun profielen - doe jezelf een plezier en lees ze ook echt. Als je buiten iemands leeftijd of locatiebereik bent, neem dan geen contact op. Als je een dierenliefhebber bent en een profiel je aandacht trekt, vraag dan niet of die persoon allergisch is voor katten. Online datingsprofielen grondig lezen kan wat tijd kosten, maar op de lange termijn zal het je zoektocht naar die perfecte persoon een stuk efficiënter maken.

Wees voorzichtig met wat je zegt en tegen wie je het zegt

Ga er niet automatisch van uit, dat mensen op een bepaalde datingsite niet met elkaar converseren. Als je de ene persoon vertelt wat een feestbeest je bent, maar je probeert weg te komen als een huislichaam om een ​​ander aan te trekken, kun je vast komen te zitten in je sporen.

Overweeg een betaald lidmaatschap via gratis websites

Gaan met een van de gratis datingwebsites zoals Plenty of Fish lijkt misschien een no-brainer in plaats van te betalen voor een lidmaatschap bij Match, maar over het algemeen zijn leden van betaalde websites serieuzer over het vinden van een relatie. Je resultaten zijn hoe dan ook niet gegarandeerd, maar je kunt veel tijd verspillen als je niet overweegt om een ​​paar euro's te besteden voor een abonnement op korte termijn.

Maak je eerste bericht origineel

Schrijf niet gewoon een voorraadintroductie op en kopieer en plak deze voor alle kandidaten. Probeer elk nieuw bericht zo persoonlijk en natuurlijk als mogelijk samen te stellen. Als je een gemeenschappelijke hobby hebt, breek het ijs op die manier. Veel leden kunnen vrij gemakkelijk generieke berichten vinden en velen zullen er helemaal niet op reageren. Het belangrijkste is dat je je eerste bericht niet zoiets als voetgangers maakt als "Hallo". Het is niet zo moeilijk om een ​​aantrekkelijkere intro te bedenken.

Wacht niet te lang met afspreken

Val niet in de val van eindeloze e-mailconversaties of hersenloze teksten, die dagenlang aanslepen. Vraag na een paar elektronische berichten telefonisch te spreken. Voer enkele korte gesprekken en vraag vervolgens om een date. Het vinden van een geschikte partner kost tijd, dus het is belangrijk om een ​​kandidaat zo snel mogelijk te ontmoeten om te zien of er een vonk is.

Stalk geen leden als je geen reactie van ze ontvangt

Als je iemand een bericht stuurt waarvan je denkt dat het perfect bij je past, moet je niet geobsedeerd zijn als je geen e-mail ontvangt. Iedereen is anders en als iemand gewoon niet van je houdt, ga je gewoon door naar groenere weiden.

Vermijd de drang om je hoop op te wekken

Het kan heel gemakkelijk zijn om te geloven dat je 'degene' hebt gevonden, die eenvoudigweg op een profiel is gebaseerd, maar vermijd de drang om je verwachtingen te wekken tot je elkaar persoonlijk ontmoet. Dat is wanneer het rubber de weg ontmoet. Vooraf hoge verwachtingen opbouwen kan alleen maar leiden tot mislukking. Wees geduldig en voorzichtig en neem dingen stap voor stap.

Wees voorzichtig bij het vrijgeven van persoonlijke informatie

Wees erg voorzichtig met alle persoonlijke informatie die je verstrekt, vooral voordat je elkaar persoonlijk hebt ontmoet. Identiteitsdieven bekijken datingwebsites, wat betekent dat het belangrijk is om altijd op je hoede te zijn. Gebruik een afzonderlijk e-mailadres dat geen identificeerbare persoonlijke informatie bevat totdat je hebt vastgesteld dat het om een echte persoon gaat met de juiste bedoelingen.

Online daten is handig, in sommige gevallen gratis, en het is een geweldige manier om mensen te ontmoeten als je een drukke professional bent, maar vergeet ook niet de echte wereld te verkennen. Geloof het of niet, niet iedereen is lid van een online datingwebsite. Word socialer in de sportschool, en ga vaker op pad met vrienden. Op die manier vergroot je je algemene kansen om die ene speciale persoon te vinden.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden